Premium Lock Deze vrouwen betreden voorzichtig het mannenbolwerk van de SGP

15 augustus 2023Leestijd: 7 minuten
V.l.n.r: Gonda van den Heuvel, Paula Schot en Esther Grisnich. Foto: Guido Benschop

Vrouwen die hun talent willen benutten en politieke doelen nastreven, betreden voorzichtig het mannenbolwerk van de SGP. Ze vinden elkaar in vrouwennetwerk Sapientia en praten met de partijtop. Carla Joosten zocht hen op.

De Bijbel ligt voor het grijpen in de woonkeuken van Gonda van den Heuvel in Ridderkerk. In de huiskamer liggen psalmboeken bovenop boeken uit de wereld­literatuur. Op de oprit staat haar elektrische auto en in de tuin een bakfiets. Hier woont een modern gelovig gezin.

Via een onlineverbinding doet Esther Grisnich mee met het interview. Ze zit in een kantoortje op de compound van de NAVO-missie in Irak, waar ze adviseur bescherming burgers in oorlog is. Van den Heuvel (35) is voorzitter van het zestig leden tellende vrouwennetwerk ­Sapientia, Grisnich is (34) vicevoorzitter.

Ze ontmoetten elkaar toen ze beiden voor de SGP in het Europees Parlement werkten. En ze hebben een missie. ‘We deelden onze achtergrond, hadden allebei gestudeerd en waren geïnteresseerd in politiek. We zagen dat jonge mannen actief werden in de partij, maar vrouwen amper. Zo raakten we in gesprek. We waren nieuwsgierig naar al die andere politiek geïnteresseerde SGP-vrouwen. Wie zijn dat, waar zijn ze? We maakten in 2021 een appgroep en zijn gaan praten,’ zegt Van den Heuvel.

Een vrouwennetwerk is nog altijd iets bijzonders in de SGP

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw