Premium Lock Boer, natuur of burger: wie betaalt de rekening?

06 januari 2023Leestijd: 2 minuten
Koeien in de wei. Foto: ANP

Eind vorig jaar adviseerde Johan Remkes het kabinet om een Landbouwakkoord op te stellen dat boeren perspectief biedt. Wat is waar mogelijk? De komende weken wordt dit Landbouwakkoord met alle betrokkenen besproken.

In zijn rapport stelde Remkes voor om Nederland op te delen in zones met verschillende vormen van landbouw. Hoe dichter bij de natuur, hoe lager de milieulast en hoe extensiever de boerderij. Het kabinet nam zijn advies ter harte en wil een ‘gebiedsgerichte aanpak’. Het akkoord moet de hoofdlijnen vastleggen.

Stikstof

Lees ook dit opiniestuk van Joan Zijerveld: Stikstof: het kabinet heeft geleerd maar is er nog niet

Om de steun voor het akkoord te vergroten, zijn alle betrokkenen uitgenodigd om mee te praten. Van boerenorganisaties als Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO), het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en Agractie tot aan milieuclubs, supermarkten en de verwerkende industrie. Het is de bedoeling dat alle partijen zich straks achter de afspraken scharen.

Iedereen mag meepraten

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw