Landbouwakkoord Premium Corner

Boer, natuur of burger: wie betaalt de rekening?

06 januari 2023Leestijd: 2 minuten

Eind vorig jaar adviseerde Johan Remkes het kabinet om een Landbouwakkoord op te stellen dat boeren perspectief biedt. Wat is waar mogelijk? De komende weken wordt dit Landbouwakkoord met alle betrokkenen besproken.

In zijn rapport stelde Remkes voor om Nederland op te delen in zones met verschillende vormen van landbouw. Hoe dichter bij de natuur, hoe lager de milieulast en hoe extensiever de boerderij. Het kabinet nam zijn advies ter harte en wil een ‘gebiedsgerichte aanpak’. Het akkoord moet de hoofdlijnen vastleggen.

Stikstof

Lees ook dit opiniestuk van Joan Zijerveld: Stikstof: het kabinet heeft geleerd maar is er nog niet

Om de steun voor het akkoord te vergroten, zijn alle betrokkenen uitgenodigd om mee te praten. Van boerenorganisaties als Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO), het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en Agractie tot aan milieuclubs, supermarkten en de verwerkende industrie. Het is de bedoeling dat alle partijen zich straks achter de afspraken scharen.

Iedereen mag meepraten

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.