In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: weekendscholen in gaten houden

22 november 2022Leestijd: 2 minuten

Koranscholen

Het kabinet wil dat de onderwijsinspectie toezicht houdt op weekendscholen, meestal koranscholen. Hiertoe is wetswijziging nodig. Volgens minister Dennis Wiersma (VVD) worden op minstens vijftig onderwijsplekken ‘anti-integratieve, antidemocratische en antirechtsstatelijke overtuigingen opgelegd aan meer dan duizend kinderen’. Hij vreest onverdraagzame ‘parallelle samenlevingen’. Hij wil ook een Verklaring Omtrent het Gedrag voor personeel.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.