Omslagartikel

Langstzittende premier Mark Rutte: al 12 jaar bijzonder buigzaam

28 juli 2022Leestijd: 1 minuut

Dinsdag 2 augustus is dé manager van het land de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis. Wat veranderde onder leiding van Mark Rutte (VVD)? Plus: werkt de methode-Rutte nog in zijn vierde kabinet? U leest het allemaal in het driedelige omslagverhaal in de nieuwe EW:

Rutte

Premier Mark Rutte bezit tal van deugden, die het begrijpelijk maken dat hij het zo lang volhoudt in het Torentje. Het opportunisme van de erg buigzame VVD-leider overschaduwt de goede eigenschappen soms wel.

Lees het volledige essay van politiek columnist Gerry van der List over Mark Rutte: een handige manager in plaats van een leider

 

Rutte

Tussen elk probleem en Rutte stond altijd een collega. Zo bleef hij overeind. Intussen komen problemen tegelijk en is hij uit vorm.

Lees de analyse van politiek verslaggever Eric Vrijsen: Mark Rutte in perfecte storm

 

RutteSoms zet een regering maatschappelijke ontwikkelingen naar de hand, vaker komt het neer op meebewegen met die trends.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.