In Brussel Premium Corner

Dijkgraaf: ‘Europa heeft het beste wetenschappelijk kapitaal’

01 juni 2022Leestijd: 2 minuten

Voor zijn wekelijkse rubriek In Brussel ging EU-correspondent René van Rijckevorsel naar een bijeenkomst waar Robbert Dijkgraaf sprak, de minister van Onderwijs. De EU is niet alleen een economische macht, ook een kennismacht.

Correspondent zijn in Brussel is in deze tijd vooral de razendsnelle, historische ontwikkelingen boekstaven en analyseren. Tijd om afstand te nemen is er nauwelijks.

Dijkgraaf

Lees ook deze column van Geerten Waling: Drie opdrachten voor Robbert Dijkgraaf

Daarom was het een wijs besluit om op een tropische woensdagmiddag in mei naar een symposium van Neth-ER te gaan, in de Koninklijke ­Bibliotheek in Brussel. Neth-ER ­(Netherlands house for Education and Research) informeert het Nederlandse ‘kennisveld’ over beleidsontwikkelingen in de Europese Unie (EU) op het gebied van onderzoek en innovatie.

Met kennisveld wordt bedoeld: (hoge)scholen en universiteiten. Heel nuttig wat ze doen. Per jaar subsidieert de EU via ‘Horizon’ voor ruim 80 miljard euro aan onderzoek en innovatie in de lidstaten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.