In Brussel Premium Corner

Wanneer komt EU met ultieme sancties tegen Poetin?

13 april 2022Leestijd: 2 minuten

Een boycot van gas en olie was nog te veel gevraagd voor het vijfde sanctiepakket van de Europese Unie. Hoe lang blijven de lidstaten nog de Russische strijd in Oekraïne subsidiëren?

Vrijdag 8 april werd het vijfde EU-sanctiepakket voor Rusland van kracht, dat vooral op transporten van en naar Rusland betrekking heeft en nog eens ruim honderd individuen (onder wie Vladimir Poetins twee dochters) op de zwarte lijst plaatst. En belangrijk, er komt geen Russisch steenkooltje meer de Europese Unie in, vanaf 8 augustus.

Luister de podcast BruXL met René van Rijckevorsel:

Een boycot van gas en olie was nog te veel gevraagd. De ene lidstaat (Duitsland) is afhankelijker van Russisch gas en olie, dan de andere (landen met veel kernenergie, zoals Frankrijk).

Baltische staten betrekken geen olie en gas meer uit Rusland

Ook de Baltische staten draaiden goeddeels op Russische energie. Toch hebben zij als eerste drie van de 27 lidstaten al laten weten helemaal geen gas en olie meer uit Rusland te betrekken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.