In Zwolle Premium Corner

Levend erfgoed: het huis van Thorbecke

20 januari 2022Leestijd: 2 minuten

Politici komen en gaan, maar soms is er eentje die beklijft als ‘staatsman’. Voor weinigen geldt dat zo sterk als de man wiens 150ste sterfdag dit jaar op 4 juni wordt herdacht: Johan ­Rudolf Thorbecke (1798-1872). De man die medio negentiende eeuw filosofisch en grondwettelijk het fundament legde voor het Nederland van nu, is levend erfgoed – levend erflater, beter gezegd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.