Rutte IV Premium Corner

Bonus voor slakkengang in kabinetsformatie

09 december 2021Leestijd: 4 minuten

Ongeduldig wachten op de poppetjesparade. Onderhandelaars schuiven zaken voor zich uit. Maar rond dinsdag 14 december wordt dan toch het Regeerakkoord verwacht. De tijdsplanning voorziet in wittebroodsweken bij de raadsverkiezingen.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Lale Gül cover

Waar blijft dat kabinet? Het ongeduld groeit. Sinterklaas is voorbij. Kerstmis halen ze ook al niet. Sint juttemis nadert.

Op 15 januari dit jaar trad het kabinet-Rutte III af. Sindsdien is het demissionair. Op 17 maart waren de Kamerverkiezingen. Op 18 maart begon de formatie met de benoeming van Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) tot verkenners. Tot 30 september was er geëmmer over wie met wie. Toen werd de ‘doorstart’ van VVD, D66, CDA en ChristenUnie een moeizaam bevochten feit. Maar twee maanden volstonden niet om een regeerakkoord te schrijven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.