In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: week van de Haagse excuses

30 november 2021Leestijd: 2 minuten

Spijt

De overheid had mensen die hun geslachtsregistratie wilden veranderen nooit mogen dwingen tot sterilisatie. Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (D66, Emancipatie) bood excuses aan voor de Transgenderwet die dit tussen 1985 en 2014 regelde. ‘Mensonterend,’ zei ze. Getroffenen krijgen een schadevergoeding van 5.000 euro. Het tweetal dat ten onrechte in de cel zat voor de Puttense moordzaak, kreeg excuses van minister Ferd Grapperhaus (CDA).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.