Politiek weekboek Premium Corner

Chris van Dam: ‘Er is onrust nodig in CDA’

07 september 2021Leestijd: 2 minuten

Verzoendag

Het CDA schuwt de discussie, zei voormalig Tweede Kamerlid Chris van Dam (CDA) in de Hannie van Leeuwen-lezing van jongerenorganisatie CDJA. Volgens hem heerst de angst voor discussie ‘omdat we dan bang zijn dat het door de wereld wordt opgevat als “onrust binnen het CDA”. Maar die onrust hebben we soms nodig.’ Hij gaf een voorzet: ‘We moeten ons christen-democratische fundament reviseren.’ Op 11 september congresseert het CDA. Van Dam sprak bijbels over Grote Verzoendag.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.