Kamerdebat Premium Corner

Is ‘Build Back Better’ een samenzwering of pakkende slogan?

15 juni 2021

Staat de term Build Back Better voor een samenzwering van wereldleiders tegen de gewone burger of is het slechts een actuele politieke slogan? Een burgerinitiatief heeft bijna 44.000 handtekeningen verzameld om er een Kamerdebat over te agenderen.

Aangezien hiervoor 40.000 handtekeningen zijn vereist, zal dat debat er wel komen. Voormalig Tweede Kamerlid Henk Krol vroeg eerder, gesteund door Thierry Baudet (FVD), vergeefs om zo’n debat.

Tekst gaat door onder deze tweet

Van Boris Johnson tot Joe Biden en van premier Mark Rutte tot World Economic Forum-baas Klaus Schwab, allemaal nemen ze de woorden Build Back Better in de mond. Dan weer gaat het om het klimaatbeleid, dan weer om de wereld na de pandemie.

Volgens Rutte betekent de term dat het beleid na corona beter moet

‘Waar komt die slogan vandaan, waarom gebruiken ze die ineens allemaal?’ twitterde Baudet in januari. En Rutte stuurde de Kamer op verzoek alle documenten waarin de term was gebezigd. Volgens hem komt de term erop neer dat het beleid na corona beter moet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.