In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: geen paniek om de schatkist

01 juni 2021Leestijd: 2 minuten

Huishoudboekje

Een oplopend tekort van 62,4 miljard euro, oftewel 7,5 procent van het bruto binnenlands product en een staatsschuld van 60 procent. Dat is de stand van zaken in de rijksbegroting over dit jaar. De gevolgen van de coronacrisis zijn daarmee volgens minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) te overzien. Vermoedelijk loopt het tekort snel terug naar 0,8 procent en de schuld naar 58 procent.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.