Op Schiermonnikoog Premium Corner

Monsterklus op het Wad roept weerstand op

19 mei 2021Leestijd: 2 minuten

In discussies over windmolens hoor je vaak de verzuchting: zet ze toch allemaal op zee! Veel simpeler! Maar op Schiermonnikoog blijkt dat ook ‘wind op zee’ soms héél gecompliceerd is. De bouw van het beoogde mega-windpark 67 kilometer ten noorden van het Nationaal Park zal nog wel lukken. Complexer blijkt de vraag hoe de hoogspannings­kabels naar het vasteland moeten lopen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.