In Brussel Premium Corner

‘Koningin’ Von der Leyen grijpt macht

10 mei 2021

De Duitse Ursula von der Leyen liet er al bij haar aantreden als Commissievoorzitter op 1 december 2019 geen twijfel over bestaan wie de baas is in het Brusselse Berlaymont. Ze liet er als eerste president een appartement inrichten en woont daar sindsdien. Offi­cieel om geen reistijd te verliezen. Maar de boodschap was ook: ik ben de koningin.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.