In Brussel Premium Corner

Duitse kopstukken: ontwrichting dreigt door geldsmijterij ECB

25 mei 2021Leestijd: 2 minuten

Geld lijkt dezer dagen voor politici gratis en dat wordt Europabreed gretig ingezet om met miljarden te strooien. Stop daarmee, zegt een gezelschap van Duitse kopstukken na maanden met elkaar te hebben gedebatteerd.

Voormalig premier van Beieren en oud-bondskanselierkandidaat Edmund Stoiber (CSU), oud-minister van Financiën Peer Steinbrück (SPD), oud-EU-Commissaris Günther Oettinger (CDU) en kopstukken van andere partijen en bestuurders van grote firma’s en de Duitse centrale bank, waarschuwen voor ‘grootschalige ontwrichting van de samenleving’ door de geldsmijterij.

Luister ook de podcast Brusselse Bobo’s met Jelte Wiersma, met vanaf 26:20 aandacht voor deze oproep:

 

Het gezelschap schrijft in een open brief dat inflatie, economisch schadelijke uitgaven aan nutteloze zaken, de blokkade van broodnodige hervormingen en grootschalige transfers binnen de eurozone dreigen. Zij refereren spe­cifiek aan de (Duitse) geschiedenis en noemen inflatie ‘sociale springstof’. Parlementsvoorzitter Wolfgang Schäuble (CDU) en SPD-voorzitter Sigmar Gabriël waren ook betrokken bij de discussies voor de brief.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.