In het land Premium Corner

Kopje van Bloemendaal, de Reus van de Randstad

09 maart 2021Leestijd: 2 minuten

Tegen een flank van de Mont Ventoux (1.909 meter) staat het monument voor wielrenner Tom Simpson, die er stierf door uitputting. Op de top van Col du Galibier (2.642 meter) herinnert een zuil aan Henri Desgrange, de eerste directeur van de Tour de France. Boven op het Kopje van Bloemendaal (43 meter) staat, ter ere van Gerrie Knetemann, een nepbrievenbus. Als vervanger van de echte die er ooit stond.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.