Kijk hier Het Grote Defensiedebat terug

01 februari 2021Leestijd: 1 minuut
Rob Bauer tijdens het Defensiedebat. Foto: Peter Hilz

Bij welke politieke partijen is onze defensie in goede handen? Komt die 2 procent (de afspraak binnen de NAVO om in 2024 twee procent van het bruto binnenlands product aan Defensie uit te geven) voor defensie er en waaraan moet het geld worden uitgegeven? Hoe gaat robotisering de krijgsmacht veranderen? Op welke wijze zouden Europese landen kunnen samenwerken bij de aanschaf van materieel? Wat gebeurt er op het gebied van cyber? En zal de relatie Europa-Verenigde Staten veel veranderen na het vertrek van president Donald Trump?

Deze vragen kwamen aan de orde tijdens het Grote Defensiedebat dat opinieweekblad EW zaterdagochtend 27 februari hield met oog op de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Later vandaag, 27 februari, verschijnt een verslag van het debat op ewmagazine.nl.

Bekijk Het Grote Defensiedebat 2021 terug via het YouTube-kanaal van EW:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Sprekers waren onder anderen ’s lands hoogste militair, Rob Bauer, Commandant der Strijdkrachten, en Gerben Edelijn, de CEO van het high tech bedrijf Thales Nederland.

Daarna gingen (kandidaat-)Tweede Kamerleden Peter Valstar (VVD), Salima Belhaj (D66), Attje Kuiken (PvdA) en Martijn van Helvert (CDA) met elkaar in debat over onder meer het betoog van Bauer en Edelijn, Europese samenwerking en de besteding van de 2 procent die in de NAVO is afgesproken.