27 februari

Het Grote Defensiedebat: wat valt 17 maart te kiezen?

01 februari 2021

Bij welke politieke partijen is onze defensie in goede handen? Komt die 2 procent (de afspraak binnen de NAVO om in 2024 twee procent van het bruto binnenlands product aan Defensie uit te geven) voor defensie er en waaraan moet het geld worden uitgegeven? Hoe gaat robotisering de krijgsmacht veranderen? Op welke wijze zouden Europese landen kunnen samenwerken bij de aanschaf van materieel? Wat gebeurt er op het gebied van cyber? En zal de relatie Europa-Verenigde Staten veel veranderen na het vertrek van president Donald Trump?

Deze vragen komen aan de orde tijdens het Grote Defensiedebat dat opinieweekblad EW zaterdagochtend 27 februari houdt met oog op de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Sprekers zijn onder anderen ’s lands hoogste militair, Rob Bauer, Commandant der Strijdkrachten, en Gerben Edelijn, de CEO van het high tech bedrijf Thales Nederland.

Daarna gaan Tweede Kamerleden met elkaar in debat over onder meer het betoog van Bauer en Edelijn, Europese samenwerking en de besteding van de 2 procent die in de NAVO is afgesproken.

De link naar de livestream is op 27 februari vanaf 10.30 uur beschikbaar. In dit artikel kunt u dan de livestream volgen.

Bekijk hier het Defensiedebat 2019 terug:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.