Nieuw boek Koen Petersen: IN DE AANVAL! Het turbulente presidentschap van Donald Trump

13 augustus 2020Leestijd: 1 minuut
Donald Trump. Foto: Reuters.

Donald Trump beloofde in 2016 dat hij korte metten zou maken met de OUDE POLITIEK. Hij bond niet alleen de strijd aan met zijn politieke vijanden, maar ook met partijgenoten, lobbyisten, media, commentatoren, bondgenoten, China, Mexico – tja met wie niet eigenlijk.

Eenmaal president baarde hij opzien met zijn Twitter-spervuur, zijn strijd tegen FAKE NEWS en zijn bottebijldiplomatie. Hij klaagde over de HEKSENJACHT op hem en zijn familie en werd door zijn politieke vijanden bijna afgezet.

In dit boek volgt Koen Petersen van maand tot maand het turbulente presidentschap van Trump. Hoe uniek is dat eigenlijk? Om deze vraag te beantwoorden, vergelijkt Petersen Trump met zijn historische voorgangers en plaatst hij diens presidentschap in de geschiedenis van het ambt.
IN DE AANVAL! is een erudiet, gebalanceerd en geestig verslag van vier jaar Trump.

Koen Petersen (1968) is politicoloog en amerikanist. Hij woonde enige tijd in New York, reist jaarlijks naar de Verenigde Staten en volgt de verwikkelingen in Washington op de voet. Hij schreef eerder een vaak herdrukt standaardwerk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Einddoel Witte Huis.

IN DE AANVAL! Telt 168 pagina’s en kost 14,99 euro . Te bestellen via elsevierweekblad.nl/indeaanval of bel 020 894 7553 (tijdens kantooruren). Elsevier is een geregistreerd merk van Elsevier B.V. en wordt gebruikt onder licentie.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected]
Postbus 11 telefoon: 020 2248022
1110 AA Diemen