In Brussel Premium Corner

Italië gaat in het oranje de straat op

11 juni 2020

Antonio Pappalardo (73), oud-generaal van de carabinieri, de Italiaanse militaire politie, heeft het zwart van zijn ­ex-werkgever ingeruild voor oranje pak en das. Pappalardo is de voorman van de oranje hesjes, een Italiaanse protestbeweging die wil dat het land uit de EU gaat, de regering ­opstapt en de corona-lockdown stopt. In diverse Italiaanse steden gingen duizenden mensen in oranje veiligheidshesjes de straat op.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.