In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: sleutelen aan toeslagenstelsel

06 mei 2020Leestijd: 2 minuten

Te complex

Het jaarlijks 13 miljard euro kostende stelsel van toeslagen is te complex en leidt tot terugvorderingen en problematische schulden. Het kabinet wil het stelsel aanpassen. Zo kan de kinderopvangtoeslag verdwijnen als kinder­opvang een basisvoorziening wordt. Staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen (D66) gaat een ambtelijk onderzoek erover bestuderen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.