In Asten Premium Corner

Klokken Amerikaanse begraafplaats even terug in Brabant

24 januari 2020Leestijd: 2 minuten

Asten klinkt als een klok. Met die tekst onder het plaatsnaambord ontvangt het Brabantse dorp zijn bezoekers. Begrijpelijk. In 1872 legde ­Bonaventura Eijsbouts er de basis voor wat nu Koninklijke Eijsbouts is. De horlogemaker begon er klokken en uurwerken te maken. Sinds 1905 staat het bedrijf midden in het dorp en klinken er Astense klokken over de hele wereld.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.