Prof. dr. Wim Couwenberg (93) overleden

24 december 2019Leestijd: 1 minuut
Wim Couwenberg. Foto: Guido Benschop.

Emeritus hoogleraar staats- en bestuursrecht prof.dr. Wim Couwenberg is, naar nu pas bekend is geworden, zondag 15 december overleden. Op 6 januari zou hij 94 jaar zijn geworden. Behalve als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam staat hij ook bekend als oprichter (in 1971), hoofdredacteur en drijvende kracht achter de stichting en het gelijknamige tijdschrift Civis Mundi .

Begin dit jaar interviewde Elsevier Weekblad-redacteur Jelte Wiersma Couwenberg nog. ‘Dat u mij interviewt, is heel bijzonder, dat ervaar ik als een afwijking.’ Andere bladen hadden geen belangstelling meer voor zijn opinies. ‘Uw mening telt niet meer’, kreeg hij te horen.

Erasmus Universiteit onderscheidde Couwenberg met  ‘De Desiderius’

In 2015 werd Couwenberg door de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) onderscheiden met ‘De Desiderius’ voor zijn ‘uitzonderlijke bijdrage aan het publieke debat en de opinievorming in Nederland in de afgelopen halve eeuw’.