In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: het geheugen van de premier

05 december 2019Leestijd: 2 minuten

PFAS

Na veel ophef verruimde minister van Milieu Stientje van Veldhoven (D66) de norm voor PFAS: chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor milieu en gezondheid. Eerder bleek dat de stoffen grootschaliger in bodem en grondwater zitten dan gedacht. Van Veldhoven nam een voorzorgsmaatregel: bij meer dan 0,1 microgram per kilo in de bodem golden strenge vervoers- en verwerkingsbeperkingen. Grondbedrijven en bouwers bleven met hun grond zitten. Het land stond stil. Na onderzoek is nu 0,8 microgram de norm.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.