Stelling van de dag

Miljoen voor mensen die drugsbende aangeven, is hard nodig

11 september 2019Leestijd: 2 minuten

Mensen die een drugsbende aangeven bij de politie, moeten voortaan een veel hogere beloning krijgen, vindt 50PLUS. Fractievoorzitter Henk Krol zei woensdag in Goedemorgen Nederland dat de beloning van 15.000 euro naar 1 miljoen euro moet.

‘Als je dat miljoen zou geven, komt er veel meer boven tafel, kunnen we veel beter maatregelen nemen en wordt de hele maatschappij een stuk veiliger,’ zei Krol.

Lees ook dit commentaar van René van Rijckevorsel: Overheid moet drugsgebruiker wijzen op ravage die zij aanrichten

Naast de hogere beloning wil 50PLUS ook een drugsfonds oprichten waar geld naartoe gaat dat van drugscriminelen is afgepakt. Dit geld moet dan worden gebruikt voor de bestrijding van drugsmisdaad. Nu verdwijnt dat geld nog in de staatskas.

‘In Nederland hebben we het over 20 miljard dat in dit grijze circuit verdwijnt. 20 Miljard van mensen die zich niks aantrekken van regels. Mensen die overal de baas willen spelen, maar het niet zijn,’ zei Krol. Als Brabander ziet hij de problematiek in zijn eigen omgeving. ‘Er moet nu iets gebeuren, anders gaan we de oorlog tegen de drugs verliezen.’

CDA-Kamerlid Harry van der Molen ziet positieve punten in het plan van 50PLUS. ‘Dat we criminelen met hun eigen geld gaan bevechten, vind ik een goed plan. Nederland dreigt een narcostaat te worden. Dat kunnen we niet met elkaar accepteren.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wat vindt u? Is het een slecht idee om zomaar miljoenen uit te delen voor het aangeven van drugsbendes? Of is dit een noodzakelijke maatregel om te voorkomen dat Nederland afglijdt naar een narcostaat? Praat mee! De Stelling van de dag is:

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de digitale rubriek Reacties op de stelling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.