Essay Premium Corner

Pessimisme ontneemt nieuwe generatie hoop op verbetering

15 augustus 2019Leestijd: 3 minuten

In conservatief-christelijke kringen is het een onderwerp van ernstig debat: de vraag of Thierry Baudet wellicht de Messias is. In progressieve kringen wordt hierover ongetwijfeld lacherig gedaan. Maar waarom eigenlijk? Los van wat je vindt van de genomineerde in kwestie: het geloof in een messias – de ‘gezalfde’ die het volk zal bevrijden van verdrukking en verdriet – belichaamt iets heel moois. Het diepe geloof dat er altijd hoop op redding is en dat die kan komen van een nieuwe generatie, iemand uit ‘de jeugd van tegenwoordig’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.