In Bergen op Zoom Premium Corner

‘Interactief kunstwerk’ stelt confronterende vragen

26 juni 2019

Als je het geraas van rijksweg A58 even vergeet, ligt de Dilemma Doolhof van Bergen op Zoom op een heel verstilde, meditatieve plek. Meer geschikt om te mediteren over de dood dan over het leven, dat wel. Links en rechts van de Doolhof liggen, op twee erevelden van het Gemenebest, onder witte grafstenen met een kruis, rij aan rij een kleine 2.500 Britse en Canadese ­militairen, vrijwel allemaal najaar 1944 gesneuveld in de Slag om de Schelde en bij de verovering van Walcheren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.