In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: ‘kibbelcoalitie’ kaapt het nieuws

23 januari 2019Leestijd: 2 minuten

Kinderpardon

Na de dreiging van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff met een kabinetscrisis over het klimaat­beleid sloegen CDA en D66 terug. Afspraken ter discussie stellen kunnen zij ook, en ze eisten plotseling een nieuw kinderpardon. In 2017 hielden CDA en VVD dat tegen. Afgelopen week bleek het CDA opeens voor, wat de partij samen met D66 bekendmaakte. De ChristenUnie sloot zich snel aan en eiste meteen een uitzetstop. De VVD was tegen: het Regeerakkoord is heilig.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.