In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: derde macht Europese Unie

30 januari 2019Leestijd: 2 minuten

Derde land

In de jaarlijkse Staat van de Unie verklaart het kabinet de Europese Unie (EU) zo ongeveer de liefde en positioneert het Nederland als derde land na Frankrijk en Duitsland. Dit vooral wegens het vertrek van de Britten. Beïnvloeding van de Frans-Duitse as en mobilisatie van ‘gelijkgezinde landen’ worden het adagium. In Europese hoofdsteden komen meer diplomaten om ‘effectieve coalitievorming’ te bereiken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.