Showbizz Premium Corner

Privé en Story: meer dan alleen showbizzjournalistiek

12 december 2018Leestijd: 9 minuten

Hoofdredacteuren Evert Santegoeds (57) van Privé en Guido den Aantrekker (52) van concurrent Story schrijven over het wel en wee van de showbizz, maar draaien ook hun hand niet om voor een politieke primeur, zoals over Alexander Pechtold. ‘Het is heel basaal. Gekonkel van mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, fascineert iedereen.’

Als Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds (57) of Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker (52) naar een willekeurig feestje gaan met Bekende Nederlanders weten zij al alles van wat er de laatste vijftien jaar speelde in het leven van de gasten: van scheidingen tot kleinkinderen, van ­familievetes tot miskramen. En zo nu en dan hebben ze ook een politieke primeur. Den Aantrekker bracht afgelopen juni in Story het verhaal dat toenmalig D66-voorman Alexander Pechtold zijn zwangere vriendin Anne Lok onder druk zou hebben gezet om een abortuspil te nemen. Een paar maanden later, rond Prinsjesdag, deed Privé het nog eens dunnetjes over, nu met citaten van Lok zelf. Ook werd presentatrice Sylvana Simons als Amsterdams gemeenteraadslid afgelopen oktober op de vingers getikt nadat Privé had onthuld dat zij niet in Amsterdam woont, terwijl zij dat verplicht is.

Het persoonlijke leven is wel degelijk politiek. Lees verder

Ze vinden dat het weinig uitmaakt of ze over de showbusiness, politici of het Koninklijk Huis schrijven. Den Aantrekker: ‘Ik ga wel eens naar ambassadefeestjes. Ook daar wordt volop geroddeld, alleen gaat het dan over mensen met driedubbele achternamen. Het is heel basaal. Je ziet het in series als The Crown en House of Cards. Dat gekonkel achter elkaars rug van mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, fascineert iedereen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.