Premium Lock ‘Migratie is een gunst, niet een recht’

14 augustus 2018Leestijd: 10 minuten
Sybrand Buma. Foto:ANP

CDA-leider Sybrand Buma kreeg afgelopen jaar zware kritiek op zijn HJ Schoo-lezing, ook van partijgenoten. Door de ­kabinetsformatie moest hij zijn verdediging uitstellen. Tot nu.

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gunden elkaar tijdens de kabinetsformatie afgelopen jaar twee weekjes vakantie. Sybrand Buma (CDA) gebruikte die tijd om zijn HJ Schoo-­lezing voor te bereiden. ‘Verwarde tijden’ was de titel. ‘Gewone Nederlanders’ voelden zich volgens hem niet meer thuis in een sterk geïndividualiseerde samenleving. Het kwam hem te staan op zware kritiek, ook van partijgenoten. Buma kan daar nu pas op ingaan.

‘Het doet me goed de tekst terug te lezen. Dit is zoals ik, Sybrand Buma, naar de wereld kijk. De discussie die ik wilde opwerpen, moest ik jammer genoeg laten lopen, omdat ik meteen weer onderdook in de kabinetsformatie. De dag na de lezing zat ik weer in mijn stramien van onderhandelen, terwijl ik eigenlijk mezelf wilde verdedigen tegen de kritiek en verder wilde met het uitwerken van mijn gedachten.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 26,99 per kwartaal leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Bent u abonnee en heeft u al een account?

Log dan hier in

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw