Weekboek politiek Premium Corner

Meer vrouwen in de raad en discussie over vergoeding raadsleden

04 april 2018Leestijd: 2 minuten

SP-perikelen

Lilian Marijnissen, leider van de SP, werd gevloerd toen ze in een restaurant uitgleed en een hersenschudding opliep. Zo miste ze de evaluatie over het verlies bij de ­gemeenteraadsverkiezingen. De Rotterdamse SP-lijsttrekker Leo de Kleijn wachtte dat beraad niet af en trad af. Hij zei in NRC dat de partij de binding met de multiculturele wijken heeft verloren en ten onrechte thema’s als racisme en integratie mijdt. ‘De islam ligt – ook bij links – zo onder een vergrootglas en roept zo veel controverse op dat je daar eigenlijk niet meer iets over durft te zeggen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.