Misdaad Premium Corner

Moordmailtjes als bewijs tegen Mocro-maffia

25 april 2018Leestijd: 4 minuten

Eerste veroordeling dankzij onderschept berichtenverkeer tussen criminelen is opsteker voor justitie in strijd tegen zogenoemde Mocro-maffia.

Criminelen die via hun PGP-telefoons versleutelde berichten uitwisselden over de voorbereiding en uitvoering van liquidaties, groeven daarmee zonder het te weten hun eigen graf. PGP staat voor Pretty Good Privacy. De leverancier van de toestellen, het Nederlandse bedrijf Ennetcom, garandeerde gebruikers privacy, maar experts van het Nederlands Forensisch Instituut wisten de beveiliging te kraken. Daardoor kon de recherche gedetailleerde mailwisselingen rond afrekeningen lezen: een schat aan belastend bewijs.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.