Premium Lock De kracht van de SGP

17 april 2018Leestijd: 12 minuten
Justin Klerk (15), scholier en bestuurslid. ‘Ik ben op het SGPJ-congres omdat ik geïnteresseerd ben in politiek, in het bijzonder christelijke politiek’. Foto's: Peter Hilz

De SGP viert vandaag  – Deo volente – haar honderdjarig bestaan. Ondanks de ontkerkelijking oogt de oudste politieke partij van Nederland ­vitaal. Mede door een bloeiende jongerenbeweging. ‘D66 is onze tegenpool.’

‘Der jongelingen sieraad is hun kracht, en der ouden heerlijkheid is de grijsheid.’ Met deze fraaie woorden uit het bijbelboek Spreuken opent Willem Pos de ledenvergadering van de SGP-jongeren. Zo’n vijftig leden hebben zich deze zaterdag verzameld in de aula van een school in een nieuwbouwwijk in Rotterdam. Voor zo’n 90 procent jongemannen, de meesten met jasje en dasje.

Peter den Boef (65) ziet het, als vertegenwoordiger van het hoofdbestuur van de moederpartij, met genoegen aan. ‘Ik zei nog bij de koffieautomaat: jongens, het wordt vandaag zo’n twintig graden. Terrasjesweer! Maar ze lieten weten gewoon tot vier uur te willen doorgaan. Dat siert hen.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw