Premium Lock De kracht van de SGP

17 april 2018Leestijd: 12 minuten
Justin Klerk (15), scholier en bestuurslid. ‘Ik ben op het SGPJ-congres omdat ik geïnteresseerd ben in politiek, in het bijzonder christelijke politiek’. Foto's: Peter Hilz

De SGP viert vandaag  – Deo volente – haar honderdjarig bestaan. Ondanks de ontkerkelijking oogt de oudste politieke partij van Nederland ­vitaal. Mede door een bloeiende jongerenbeweging. ‘D66 is onze tegenpool.’

‘Der jongelingen sieraad is hun kracht, en der ouden heerlijkheid is de grijsheid.’ Met deze fraaie woorden uit het bijbelboek Spreuken opent Willem Pos de ledenvergadering van de SGP-jongeren. Zo’n vijftig leden hebben zich deze zaterdag verzameld in de aula van een school in een nieuwbouwwijk in Rotterdam. Voor zo’n 90 procent jongemannen, de meesten met jasje en dasje.

Peter den Boef (65) ziet het, als vertegenwoordiger van het hoofdbestuur van de moederpartij, met genoegen aan. ‘Ik zei nog bij de koffieautomaat: jongens, het wordt vandaag zo’n twintig graden. Terrasjesweer! Maar ze lieten weten gewoon tot vier uur te willen doorgaan. Dat siert hen.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 8,70,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.