Weekboek politiek Premium Corner

Kamerleden verantwoorden zich voor hun kleding

19 april 2018

Donner slaat alarm

Vicepresident Piet Hein Donner van de Raad van State klaagt in zijn verslag over 2017 over het Europadebat in Nederland. Dat creëert volgens Donner een ‘schijntegenstelling’ tussen Europese samenwerking en nationale autonomie. ‘Het is zorgwekkend dat het politieke debat steeds meer in die tegenstelling wordt gezogen.’ In werkelijkheid bestaat die tegenstelling niet, zegt Donner in NRC: ‘Als we geen Europese samenwerking meer hebben, hebben we geen natiestaat meer.’ In oktober neemt Donner verplicht afscheid, omdat hij dan 70 wordt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.