Weekboek politiek Premium Corner

Vreugde en leed na de verkiezingsstrijd

28 maart 2018Leestijd: 3 minuten

Kop van Jut

Vicepremier Kajsa Ollongren (D66) verving vorige week vrijdag Mark Rutte (VVD) als voorzitter van de ministerraad. Het was alweer zeventien jaar geleden dat een vrouw – wijlen minister Els Borst (ook D66) – dat deed. Ollon­gren gaat niet gebukt onder de klap die D66 bij de raadsverkiezingen kreeg. Zij moet als minister van Binnenlandse Zaken de in het Regeerakkoord afgesproken afschaffing van het raadgevend referendum uitvoeren. Haar partij was altijd voor een correctief refe­- rendum. Toch straalt afschaffing van de raadgevende variant op D66 af. Ollongren is kop van Jut.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.