Den Haag

Wiegel: ‘VVD moet zich zorgen maken over Baudet’

07 januari 2018Leestijd: 2 minuten

Volgens VVD-prominent Hans Wiegel is er genoeg reden voor zijn partij om zich zorgen te maken over de opkomst van Thierry Baudet. Dat zei Wiegel in het tv-programma WNL op Zondag.

Lees ook dit commentaar van Afshin Ellian:

Baudet is een verademing. Houd eens op met die karaktermoord >

Op de vraag of de VVD zich zorgen moet maken over de zetelgroei van het Forum voor Democratie van Baudet antwoordde Wiegel: ‘Op zichzelf is daar reden voor. De VVD is toch vanaf het moment van de verkiezingen vijf à zes zetels kwijt. Een deel daarvan is natuurlijk naar Baudet gegaan. Hij zit op de rechterflank, net als Wilders op de rechterflank zit.’

Toch ziet Wiegel ook voordelen aan de opkomst van Forum voor Democratie. ‘Voor de VVD is deze Baudet een concurrent. Dat is goed, want dan blijf je tenminste wakker.’

Op zondag 10 december gebruikte Baudet op twitter grove bewoordingen over VVD-voorzitter Christianne van der Wal. In hetzelfde programma stelde zij dat Baudet ‘een beeld neerzet alsof Nederland de afgrond inglijdt’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘Onverstandig,’ noemt Wiegel de uitlatingen van Baudet op twitter. ‘Als hij daarmee doorgaat, dan gaat hij niet verder omhoog (in de peilingen red.). Dat advies zou ik ‘m willen geven, gratis en voor niets.’

Overigens moet Wiegel nog maar zien of de groei zich doorzet. ‘Zetels winnen (…) dat kan nog wel. Maar zetels houden is natuurlijk veel moeilijker.’ De oud-VVD’er gelooft niet dat Baudet zelf ooit had gedacht dat zijn partij zo zou groeien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.