Gerry van der List Premium Corner

Iedereen op zijn eigen wijze gelukkig met Kerstmis

25 december 2017Leestijd: 3 minuten

Het was een beetje gemene opmerking van Herman Philipse. Op vrijdag 8 december sprak de Utrechtse universiteitshoogleraar in een volle Pieterskerk in Leiden in een commentaar op de Huizinga-lezing zijn verbazing uit over de aard van de voordracht. Wetenschap zou geheel ontbreken in het betoog van Antoine Bodar. De priester was, zo deed Philipse het voorkomen, eigenlijk ongeschikt om de prestigieuze lezing te houden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.