Hoek van Holland

CDA bezorgd over ‘extreem-rechtse patrouilles’ (video)

18 december 2017

Het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad wil opheldering over ‘patrouilles’ die de extreem-rechtse groep Voorpost zegt uit te voeren in de duinen van Hoek van Holland. Dat doen zij om illegale migranten op te sporen.

De partij vindt dat dergelijke zoekacties de openbare orde in gevaar brengen en noemt dat ‘hoogst onwenselijk’.

Fractievoorzitter Christine Eskes wil weten of het college van burgemeester en wethouders meer weet over dergelijke patrouilles. Voorpost beweerde zondag in een verklaring de politie in te schakelen als leden ‘illegalen signaleren’. In een begeleidende video zijn mannen te zien die met banden van Voorpost om de arm door de duinen lopen en bunkers doorzoeken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een woordvoerster van de Rotterdamse politie zei niet op de hoogte te zijn van de beweringen van Voorpost.

In Hoek van Holland vertrekken veerboten richting Engeland en worden geregeld verstekelingen opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.