politiek Premium Corner

Verplicht naar de Nachtwacht door Rutte III

05 oktober 2017Leestijd: 2 minuten

Pim Fortuyn zou het verzonnen kunnen hebben: ieder kind verplicht naar De Nachtwacht en naar de Tweede Kamer. Volgens De Telegraaf komt dit in het Regeerakkoord dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie waarschijnlijk komende week presenteren. De in 2002 vermoorde politicus klaagde over erosie van de nationale identiteit en gebrek aan kennis van de nationale geschiedenis en cultuur. Samen met het al eerder gelekte plan voor het leren van het Wilhelmus, een CDA-wens, hoopt het aanstaande kabinet zo het natiebesef op te vijzelen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.