Criminaliteit

Oud-NCRV-ster Frank Masmeijer achter de tralies

13 oktober 2017Leestijd: 1 minuut

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer is in België veroordeeld voor drugssmokkel. De Antwerpse rechtbank veroordeeld de oud-presentator tot acht jaar celstraf. Ook moet Masmeijer 8000 euro boete betalen.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder zeven jaar cel tegen Masmeijer. De voormalig presentator van de NCRV werd in 2014 gearresteerd, omdat hij cocaïne propeerde te smokkelen via de Antwerpse haven.

In de Belgische cel

Tien maanden zat de aan lagerwal geraakte presentator in voorarrest, voordat hij werd in afwachting van de uitspraak werd vrijgelaten. Masmeijer was vrijdag niet bij de uitspraak aanwezig maar als het aan de officier van justitie ligt, gaat hij direct terug naar de Belgische gevangenis. Zijn advocaat Kris Vincke vroeg de rechter die vordering af te wijzen.

Presentator van de NCRV

Als presentator maakte Masmeijer in de jaren tachtig furore voor de NCRV. Met programma’s als Dinges en De Holidayshow wist hij een miljoenenpubliek te trekken. Na zijn tv-carrière emigreerde Masmeijer naar België en zette daar horecazaken op.

Masmeijer zocht afgelopen maanden de publiciteit op, om zijn blazoen te zuiveren: ‘Ik word neergezet als een maffiabaas, een gebruiker en ik weet niet wat allemaal, maar ik heb alleen maar mensen bij elkaar gebracht. Ik ben heel naïef geweest.’

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.