nederland Premium Corner

Het motto is eerste retorische klap voor nieuw kabinet

27 september 2017Leestijd: 2 minuten

Bij een kabinetsformatie hoort: een motto bedenken. Daarover wordt vaak lacherig gedaan. De aanstaande coalitiepartijen stoeien uitentreuren over de kleine letters in het Regeerakkoord en dan moeten ze nog even een bondige intentieverklaring verzinnen. In 2002 stak Gerrit Zalm (VVD) – toen vicepremier, nu informateur – de draak met het eigen ‘Duidelijkheid en daadkracht’. Hij noemde het een tegeltjeswijsheid. De fut was er meteen uit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.