Den Haag

Zijlstra (VVD) reageert teleurgesteld op vertrek Duisenberg

23 augustus 2017

VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg vertrekt uit de Tweede Kamer, vijf maanden na de verkiezingen. Hij wordt voorzitter van de koepelorganisatie van de Nederlandse universiteiten (VNSU).

Duisenberg voerde voor de VVD het woord over hoger onderwijs en wetenschap.

Opvolging al bekend

De politicus zat sinds 2012 in de Kamer en werd in maart herkozen. Duisenberg was de nummer 15 op de lijst van de VVD. Hij wordt opgevolgd door Roald van der Linde, die als nummer 35 op de lijst stond.

Duisenberg zegt op de VVD-site: ‘De afgelopen jaren heb ik mij in de Kamer met heel veel plezier ingezet voor beter en ambitieuzer onderwijs en onderzoek van wereldformaat. Als voorzitter van de VSNU ga ik daar, vanuit een andere rol, met dezelfde overtuiging mee door. Ik vind het een eer dat ik dat mag gaan doen.’ VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra noemt het ‘jammer’ dat Duisenberg zo kort na de verkiezingen afscheid neemt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.