Terreur Premium Corner

Toch geen martelaar: ‘IS is niet de ware religie’

18 juli 2017

Met de ineenstorting van Islamitische Staat rijst de vraag wat te doen met Nederlandse jihadisten die zich bij IS hebben aangesloten. Die blijken toch liever te willen terugkeren dan op het slagveld te sneuvelen.

Met een geblokte sjaal om zijn gezicht vertelde Leidenaar Reda N. in het najaar van 2016 dat hij graag terug wilde naar Nederland. Hij zat samen met andere spijtoptanten en krijgsgevangenen in een ‘heropvoedingskamp’ in Noord-Syrië. Reda sloot zich in 2014 aan bij Islamitische Staat, maar wil terug. ‘IS is niet de ware religie. Ze vermoorden mensen alsof het niets is. Als je niet gaat vechten, behandelen ze je heel slecht. Ze zijn heel slecht voor mensen. Ze gebruiken mensen als kanonnenvoer.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.