Verdachte dood 14-jarige Romy bekent

08 juni 2017Leestijd: 1 minuut
Foto: ANP

De 14-jarige jongen uit Ede die wordt verdacht van seksueel misbruik en betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Romy blijft voorlopig vastzitten. De verdachte bekende vandaag seksueel misbruik te hebben gepleegd en betrokken te zijn bij de dood van het meisje.

2017-06-06 10:59:35 DE GLIND - De stiltekamer in de J.H. Donnerschool na een persconferentie over het overlijden van Romy Nieuwburg. Het veertienjarige meisje, leerling van de J.H. Donnerschool, werd dood gevonden in een sloot op een landgoed in de plaats Achterveld. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW
Romy herdacht Foto: ANP

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De jonge verdachte werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Donderdag is tevens besloten dat de jongen twee weken langer blijft vastzitten.

Romy en Savannah

Vrijdagmiddag, twee uur nadat Romy uit school was vertrokken, werd het lichaam van de 14-jarige Romy gevonden in Achterveld (provincie Utrecht). Uit onderzoek bleek dat ze seksueel was misbruikt, voor haar dood. Deze week kwam aan het licht dat de verdachte Romy van school kende.

In de nabijgelegen gemeente Bunschoten werd op een industrieterrein het lichaam gevonden van de 14-jarige Savannah. Een jongen is opgepakt in de zaak en wordt morgen voorgeleid.