Unieke gelegenheid om portretfoto te laten maken door Jimmy Nelson

18 mei 2017Leestijd: 2 minuten
Voor zijn project Before They Pass Away maakte Jimmy Nelson foto's van leden van 35 stammen

De Britse fotograaf Jimmy Nelson is wereldberoemd van zijn project Before They Pass Away, waarvoor hij nog resterende ‘primitieve’ stammen fotografeert. Maandag 29 mei is hij in Amsterdam voor Leaders on stage 2017, een congres voor ondernemers en managers.

Tijdens dat congres kunnen 25 deelnemers zich door Nelson laten fotograferen voor een speciale prijs van 200 euro. Met zo’n foto steunen ze de Jimmy Nelson Foundation, die het culturele erfgoed van de stammen wil beschermen. Abonnees van Elsevier kunnen zich hier voor een speciale prijs aanmelden voor het congres, dat wordt gehouden in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het congres wordt georganiseerd door het Founders Carbon Network in samenwerking met Elsevier. Meer informatie over het programma vindt u hier.

35 stammen

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) woont en werkt in Amsterdam en op Ibiza. Voor zijn project Before They Pass Away reisde hij tweeënhalf jaar door woestijnen, jungles en gebergten en fotografeerde leden van 35 stammen. Zo maakte hij portretten van onder anderen Kazakken in Mongolië, Chukchi in Siberië en Ladakhi in India.

Hij zag dat de inheemse bevolkingsgroepen in de toekomst hun cultuur, land, authenticiteit en rijkdommen achter zich moeten laten en probeert dit met zijn boek te voorkomen. De culturen worden volgens Nelson in hun voortbestaan bedreigd door de snel moderniserende wereld.

Jimmy Nelson Foundation

In 2016 richtte hij samen met zijn Nederlandse vrouw Ashkaine Hora Adema de Jimmy Nelson Foundation op waarmee hij het publiek er bewust van wil maken dat mondialisering de culturele diversiteit bedreigt.

Het congres is bedoeld om ondernemers en managers te inspireren en ze kennis te laten maken met ontwikkelingen die de toekomst bepalen. De sprekers hebben bijzondere, inspirerende en waardevolle verhalen, die ze met passie brengen.