nederland

Na interview met broer zegt Wilders debat RTL en Elsevier af

19 februari 2017Leestijd: 2 minuten

PVV-leider Geert Wilders zegt weer een debat af. Hij zou op 5 maart debatteren met andere lijsttrekkers in Carré, een debat georganiseerd door Elsevier, BNR Nieuwsradio en RTL Nieuws. Nadat RTL een interview met zijn broer publiceerde, weigert Wilders te komen.

Dat betekent dat de PVV-leider aanwezig zal zijn bij twee debatten, beide van de publieke omroep. Wilders geeft op Twitter aan mee te doen aan het EenVandaag-debat en het debat dat wordt georganiseerd door de NOS.

‘Bye bye RTL’

‘Ongelooflijk laaghartig tuig’ noemt de PVV-leider de journalisten van RTL Nieuws. Hij haalt hard uit naar het nieuwsprogramma, dat besloot een interview met broer Paul Wilders online te zetten. In het interview neemt Paul afstand van de standpunten van zijn broer Geert Wilders.

‘Bye Bye RTL. Twee grote debatten dus nog: 13 maart tegen Rutte bij EenVandaag en 14 maart tegen Asscher bij NOS,’ schrijft de lijsttrekker op Twitter. Eerder zegde hij een ander debat van RTL af, omdat er onverwacht een extra partij werd uitgenodigd.

In eerste instantie schrapte RTL het ‘premiersdebat’, omdat Wilders en premier Mark Rutte (VVD) niet aanwezig wilden zijn. Het debat wordt toch gehouden tussen de vijf partijen die na de VVD en de PVV de grootste zijn. Volgens de Peilingwijzer van 12 februari gaat het om GroenLinks, CDA, D66, PvdA en SP.

Klein bekijkt het maar

De PVV-leider heeft naar eigen zeggen een sms ontvangen van Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, waarin Klein vroeg of Wilders niet nog een nachtje wilde slapen over het Carré-debat. ‘Hij bekijkt het maar,’ was de reactie van Wilders.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bij het debat van Elsevier, BNR en RTL Nieuws zouden de lijsttrekkers van de acht grootste partijen aanwezig zijn. Het is een van de weinige grote debatten.

Ook over het debat van de NOS ontstond ophef, omdat geen nieuwe partijen werden toegelaten. Kleine partijen en fracties die zijn ontstaan uit afsplitsingen van andere partijen, werden toegelaten, terwijl nieuwe partijen als GeenPeil en FvD geen uitnodiging ontvingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.