nederland

Mogelijke ontvoering Nunspeet: wat weten we?

02 december 2016Leestijd: 2 minuten

Het Gelderse plaatsje Nunspeet is opgeschrikt door een mogelijke ontvoering. Voor het huis van een financiële makelaar is een zwart busje gesignaleerd en mannen met bivakmutsen zouden iemand hebben meegenomen. Daarnaast is een persoon als vermist opgegeven.

De politie meldt dat het niet gaat om een oefening of een actie van een arrestatieteam. Het korps houdt er rekening mee dat het gaat om een ontvoering, maar kan niet bevestigen of de melding te maken heeft met de mogelijke ontvoering.

Wat weten we wel?

Het voorval had plaats voor een huis op de naam van financieel makelaar Ronald Maurits. Hij zou betrokken zijn geweest bij de ontvoering volgens de politie, maar in welke rol is nog onduidelijk. Ook is niet bekend of de 53-jarige Maurits de persoon is die als vermist is opgegeven.

Bewoners van de buurt zijn geschrokken van de mogelijke ontvoering, die op klaarlichte dag plaatshad. De politie houdt zich bezig met het onderzoek, en heeft een busje gevonden dat met behulp van speurhonden is onderzocht.

Doornspijk

De politie trof het voertuig aan op een carpoolplaats bij de A28 aan de Eperweg. ‘Het zwarte busje is vermoedelijk betrokken bij de ontvoering en mede dankzij getuigen is vlak na 11.00 uur het busje aangetroffen.’

Ook een woning bij Doornspijk wordt doorzocht, de woonplaats van Maurits. Het gaat om een vrijstaande woning, waarin volgens het AD zowel een hondenfokkerij als een beleggingsbedrijf is gevestigd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.