nederland

Kamerlid Sjoera Dikkers (PvdA) valt flauw voor microfoon

04 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

Consternatie tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer dinsdag. PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers werd onwel toen ze een vraag wilde stellen aan partijgenoot en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).

Dikkers zakte voor het oog van collega’s en toeschouwers op de publieke tribune in elkaar. Ze werd geholpen door Marith Volp, van oorsprong huisarts, en onder begeleiding uit de zaal weggeleid. Ze is inmiddels weer bij bewustzijn.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Vragenuurtje tijdelijk geschorst

Het is onbekend wat haar mankeert. De vergadering in de Tweede Kamer werd vanwege het voorval kort geschorst. Volgens De Telegraaf is het niet de eerste keer dat Dikkers in de Tweede Kamer onwel werd.

Het zou haar al twee keer eerder zijn gebeurd. Dikkers (47) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer. Ze is woordvoerder landbouw en visserij. Eerder hield zij zich bezig met duurzaamheid en milieu.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.