Voorwaarden reacties

17 augustus 2016Leestijd: 3 minuten
Abonnees kunnen weer op onze stukken reageren - Foto: ANP

Voorwaarden reacties

Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. U dient zich te houden aan de wettelijke regels en de algemene fatsoensnormen. U plaatst reacties onder eigen naam, niet onder een pseudoniem. Zo wil EW een open en transparant forum creëren waar iedereen welkom is om zijn of haar mening te geven, mits uiteraard de fatsoensnormen in acht worden genomen. Daarnaast zijn er zaken die EW liever niet ziet en die reden kunnen zijn om maatregelen te nemen en uw account uiteindelijk definitief te blokkeren. Als u wordt geblokkeerd, hebt u pech. Smeekbedes noch scheldpartijen helpen.

Dit tolereert EW niet:

 • Geweld, racisme, extreem-rechtse of extreem-linkse uitlatingen, anti-semitisme, zwartmaken van individuen, groepen of organisaties. Ook kwalificaties als ‘slinks’ en ‘dhimmi’ worden niet getolereerd
 • Te dominante aanwezigheid op het forum, met als doel andere forumdeelnemers te provoceren
 • Bedreigingen, al dan niet fictief, aan het adres van de andere sitebezoekers, aan EW of aan prominente personen. Hiervan zal aangifte worden gedaan en uw gegevens zullen worden overgedragen aan de politie.
 • Het aanvallen, vernederen of op andere wijze zwart maken van andere sitebezoekers.
 • Niet-inhoudelijke reacties en reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben.
 • Het oneindig herhalen van een reactie met dezelfde strekking en/of het knippen en plakken van een reactie en het bevuilen van de reacties.
 • Nietszeggende reacties als ‘hallo’, ‘bah’, ‘het is me wat’, ‘belachelijk’, etc. met als doel uw stempel te drukken en vooral uw eigen reactie terug te willen zien.
 • Het plaatsen van privé-gegevens van uzelf of van anderen.
 • Verwijzingen naar andere websites (url’s) in een reactie.
 • Het plaatsen van reacties in hoofdletters, dit wordt als schreeuwerig ervaren. Deze reacties zullen worden verwijderd.
 • Het niet gebruiken van Algemeen Beschaafd Nederlands.
 • Herhaling van wat al door een ander gezegd is. Leest u de strekking van eerdere reacties door voordat u uw reactie plaatst.
 • Wie in zijn reactie propaganda maakt voor een politieke partij of ideologische beweging, riskeert onverbiddelijke uitsluiting van het forum.

Correct Nederlands

EW verlangt van u correct en foutloos Nederlands, zodat anderen ook kunnen begrijpen wat u schrijft. Controleer dus uw grammatica en spelling voordat u uw reactie plaatst. Ook verlangen wij van u dat u namen goed schrijft, zoals EW dat ook doet. Rita Verdonk heet Verdonk, en niet Verdonck. Wouter Bos heet niet Wouter Burqakabouter. Ongetwijfeld grappig bedoeld, maar ewmagazine.nl is niet de plek om dit te doen. De EU is ook niet de ‘EUSSR’.

Blokkeren

Als de inhoud van een reactie naar het oordeel van de webredactie ontoelaatbaar is, zal de redactie deze reactie of al uw reacties verwijderen. Als dit herhaaldelijk gebeurt, kan de redactie besluiten uw account te blokkeren zodat u niet meer kunt reageren. Als u dan toch een nieuwe account aanmaakt, wordt uw IP-adres geblokkeerd voor de duur van een jaar. Wanneer u na dit jaar weer toegang wilt verkrijgen, dient u dit zelf aan de webredactie kenbaar te maken. Als uw bijdragen dan wederom niet conform de regels zijn, wordt/worden uw account(s) en IP-adres(sen) definitief geblokkeerd.

De redactie van EW gaat niet in discussie over geplaatste reacties, verwijderde reacties of geblokkeerde accounts en IP-adressen.

Wij wensen u veel plezier bij het reageren op artikelen van ewmagazine.nl