Verkiezing moet Nederlandse natuur bekender maken

16 maart 2016Leestijd: 2 minuten
Varen in de Biesbosch. Foto: ANP

Nederlanders mogen binnenkort stemmen op het mooiste natuurgebied van het land. De drie winnaars krijgen de komende jaren extra aandacht in binnen- en buitenland. Doel is om Nederlandse nationale parken bekender te maken.

De natuur in Nederland is prachtig, maar nog niet erg bekend bij het nationale en internationale publiek, zei Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam (PvdA) woensdag.

‘Nationaal Park is een internationaal vermaard merk dat een goed aanbod verdient. Een merk dat we nog veel beter kunnen inzetten,’ zei Van Dam tijdens het festival ‘Naar Nationale Parken van Wereldklasse’ in Den Haag.

Toeristen
Door middel van een wedstrijd moet er meer aandacht komen voor de Nederlandse natuur.  Nederlanders kunnen binnenkort hun favoriete nationale park nomineren, later dit jaar kan er worden gestemd. De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur.

Speciale Editie Nationale ParkenEen bijzondere gids over de mooiste natuur van Nederland, Aruba en de Antillen. Een uniek fotografisch overzicht van de Nederlandse nationale parken, met een omschrijving van de typische landschappen en praktische bezoekers- en wandelinformatie. Bestellen>

Met de verkiezing hoopt Van Dam dat toeristen hun verblijf in Nederland zullen verlengen. ‘Naast de grachtengordel en de molens van Kinderdijk is er ook unieke natuur die je als toerist absoluut gezien moet hebben’, aldus Van Dam tegen het AD.

Vanaf april kunnen natuurgebieden worden genomineerd. In de zomer kan er worden gestemd op een selectie die gemaakt wordt door een jury onder leiding van Pieter van Vollenhoven.